201603.01
1

Oenotelia: Η μεγάλη επαγγελματική έκθεση οίνων και αποσταγμάτων!

Περισσότερες από 150 οινοποιητικές επιχειρήσεις και αποσταγματοποιίες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο θα λάβουν μέρος στην OENOTELIA και τη FOOD EXPO 2016! Χάρη στην ταυτόχρονη διοργάνωση των δύο εκθέσεων, οι Έλληνες και οι ξένοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά παραγωγούς από όλες τις αμπελουργικές ζώνες της χώρας, είτε αυτοί διαθέτουν εταιρικά περίπτερα στην OENOTELIA είτε συμμετέχουν στη FOOD EXPO μέσα από τα συλλογικά περίπτερα κάθε περιφέρειας ή τοπικού επιμελητηρίου.

Τόσο οι επισκέπτες της έκθεσης όσο και οι διακεκριμένοι ξένοι αγοραστές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πάνω από 1.500 ετικέτες οίνων και αποσταγμάτων, στην παραγωγή των οποίων συμμετέχουν περισσότερες από 150 γηγενείς και κοσμοπολίτικες ποικιλίες!
Για πρώτη φορά σε μία έκθεση στην Ελλάδα που απευθύνεται αμιγώς σε επαγγελματίες θα παρουσιαστεί όλος ο οινικός πλούτος της χώρας, με κρασιά και αποστάγματα που αντιπροσωπεύουν όλες τις ζώνες παραγωγής ΠΟΠ, τις τέσσερις χαρακτηριστικές τοποποικιλίες (Αγιωργίτικο, Ξινόμαυρο, Ασύρτικο, Μοσχοφίλερο), τα πιο δημοφιλή blends, αλλά και σπάνιες αυτόχθονες ποικιλίες.

Όλη η οινική Ελλάδα στην OENOTELIA!
Μέσα από γευστικές δοκιμές, σεμινάρια και παρουσιάσεις, οι επισκέπτες της OENOTELIA και της FOOD EXPO θα γνωρίσουν την κλασική γοητεία αλλά και τη σύγχρονη ταυτότητα του επώνυμου ελληνικού κρασιού, το δροσερό ύφος των λευκών οινοποιήσεων και τον food friendly χαρακτήρα των ερυθρών οίνων, τη φιλοσοφία που διέπει τις μοντέρνες ρετσίνες και τη γευστική μοναδικότητα που χαρακτηρίζει τα παραδοσιακά ελληνικά αποστάγματα.
Αντιπροσωπευτικά κρασιά από κάθε οινοπαραγωγό περιοχή, από μεγάλο εύρος ποικιλιών και από όλη την τιμολογιακή γκάμα θα είναι διαθέσιμα προς δοκιμή στην Πλατεία Γευσιγνωσίας που θα αναπτυχθεί στο HALL 4 του εκθεσιακού κέντρου. Εξάλλου, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα θα φιλοξενηθούν επιμορφωτικά σεμινάρια και παρουσιάσεις για επαγγελματίες της φιλοξενίας, της εστίασης και του λιανεμπορίου.